Welkom

Welkom op de site 


De website over goede voeding bij sport en bewegen.

Bij (Di)eet slim gaat het niet over diëten maar over het aanpassen

van je levenstijl ten aanzien van voeding en je bewegingspatroon.


Mijn motto is; "Niet diëten maar slim eten".


Als gediplomeerd leefstijlcoach, (sport)diëtiste en personal trainer,

kun je bij mij terecht voor al je vragen over voeding, voedingssupplementen,

 trainingsmogelijkheden, leefstijlcoaching en diëten en persoonlijke begeleiding.


Ik ben zeer allround, eigenlijk meer een leefstijl coach dan alleen sportdiëtiste of personal trainer.

Ik kan je op verschillende vlakken begeleiden: voeding, bewegen en mentaal.

Dit door mijn verschillende studies en cursussen en mijn jarenlange topsport ervaring.


Het lijkt mij een uitdaging om jou te begeleiden of je partner en/of de kinderen.


Voor individuele trajecten, teamsporters of bedrijven. Maar ook als je eens een sportles wilt krijgen, een judoclinic of een presentatie over voeding wil horen. 


We zitten op de bruisende Sportcampus FSG op de Laan van Westenenk 4. Waar we een groot multi disciplinair team hebben.


Het aanbod bij (Di) eet Slim is ook flink uitgebreid! Sinds kort worden er ook 

- groepstrainingen gegeven, 

- starten er regelmatig Slank & Fit cursussen waarbij we theorie bespreken en daarna lekker gaan sporten. 

- de mobiele diëtist is een extra dienst, mocht je nou met heel je gezin graag leefstijl- en voedingsadvies willen hebben dan kom ik bij jullie thuis.

- je kunt nu ook een medische check laten uitvoeren! We meten dan je bloeddruk, hartslag, urinewaarden, verschillende bloedwaarden en spier- en vetmassaverdeling.


KOM SNEL EEN KEER VRIJBLIJVEND LANGS!


Als je vragen hebt kan je deze mailen naar info@dieetslim.nl, dan zal ik deze zo spoedig mogelijk proberen te beantwoorden.  


Met (di)eet slim groet,

Daniëlle Gommers-Vriezema

(sport)diëtiste, leefstijlcoach, oud topsport judoka en personal trainer


Al 19 jaar een naam binnen (sport)diëtetiek Nederland!!!


Voedingsadvies

Aanvullen van koolhydraten heeft invloed op je prestaties!

Bij het lopen van een marathon wordt er veel gevraagd van het lichaam. Wanneer het lichaam een langdurige inspanning moet leveren zoals het lopen van een marathon, heeft het daar extra energie voor nodig. De twee belangrijkste energiebronnen tijdens lichamelijke inspanning zijn koolhydraten en vetten. Van de koolhydraten is er maar een beperkte hoeveelheid opgeslagen in het lichaam en moet dus aangevuld worden met de voeding. Bij trainingen en wedstrijden die langer dan 45 minuten duren is het belangrijk om de koolhydraten tijdens het hardlopen aan te vullen! Zo kun je de wedstrijd langer vol houden en beter uitlopen.

Koolhydraten als basisvoeding
Als hardloper moet je zorgen voor voldoende koolhydraten in je basisvoeding. Zorg dat je voldoende brood, zetmeel, aardappelen, zuivelproducten en vruchtensappen tot je neemt. Een goede voorbereiding op de marathon begint al dagen van te voren met koolhydraatrijke, vetarme maaltijden, die zorgen dat de koolhydraten voorraad in je lichaam vergroot kan worden.

Vlak voor de inspanning

Eet de laatste maaltijd ongeveer twee uur voor een training of inspanning. Zorg dat de laatste maaltijd een lichtverteerbare, koolhydraatrijke, vetarme maaltijd is zoals een broodmaaltijd.
Mocht je tussendoor nog lichte trek krijgen, eet dan maximaal een uur voor aanvang nog een klein tussendoortje zoals een stukje banaan of een sportreep. De PowerBar Performance reep geeft je net wat extra energie vlak voor de start door de uitgebalanceerde combinatie van snelle en langzame koolhydraten. Voor een extra energieboost kun je 15 minuten voor aanvang eventueel nog een PowerBar Gel nemen met water.

Koolhydraten aanvullen tijdens de inspanning
De makkelijkste manier om koolhydraten aan te vullen tijdens de inspanning is via een koolhydraatrijke sportdrank zoals Performance Sports Drink of een PowerBar Gel. Vloeibare voeding is minder belastend voor het maagdarmkanaal en wordt sneller opgenomen. Vaak wordt er veel te weinig gedronken tijdens het lopen. Je moet voldoende drinken om je vocht- en energievoorraad en de mineralen aan te vullen en op peil te houden. Een algemeen advies is om ieder kwartier 150 – 200 ml isotone dorstlesser te drinken in plaats van kleine slokjes. Grotere hoeveelheden ineens worden beter doorgelaten via de maag naar de darmen en het voorkomt een ‘klotsend’ gevoel.

Naast koolhydraten voor langdurige energie zijn de Performance Sports Drink en de PowerBar Gel ook een belangrijke leverancier van B-vitamines, magnesium en essentiële aminozuren.

In praktijk is het lastig om voldoende te drinken, daarom moet je tijdens inspanning leren voldoende te drinken. Want bij 2% vochtverlies kan je al flink prestatieverlies hebben. Zeker bij warm weer kan dit snel oplopen. Kijk daarom ook goed naar de weersvoorspellingen, zodat je goed voorbereid op de wedstrijddag verschijnt. 

Leef Slim / (Di) eet Slim is de website van Daniëlle Gommers-Vriezema | E-mail: info@dieetslim.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK