Judo

Sinds mijn 7e jaar doe ik aan judo. Al snel bleek dat ik veel talent had, want toen ik met de regio toernooitjes mee ging doen won ik vele medailles en grote bekers. Al vanaf mijn 12e zat ik in de Nationale kernploeg. Ik heb aan veel wedstrijden meegedaan zoals: Districts kampioenschappen, Nederlandse kampioenschappen, internationale wedstrijden, World Cups, Europese kampioenschappen en Wereld kampioenschappen voor junioren, studenten, militairen en senioren in alle delen van de wereld. Daarnaast vele trainingsstages gehad.


Het hoogtepunt was hierin mijn deelname aan de Olympische Spelen in Sydney in 2000. Ik wilde nogmaals proberen de Olympische Spelen te halen, maar door blessures is dat helaas niet meer gelukt voor Athene 2004 en Beijing 2008. Na 2008 heb ik besloten om een punt achter mijn topsportcarrière te zetten. Ik heb daarna rustig aan afgetraind en andere sporten erbij gaan doen.


In 1997 heb ik de judoleraar B opleiding gedaan bij Judo Bond Nederland (JBN) te Nieuwegein en gelijktijdig examen voor 3e dan, dus mag ik aan alle leeftijdsgroepen les geven. Inmiddels ben ik 4e dan drager.

Ik heb ook een applicatiecursus gevolgd voor het geven van G-judo.


Nog steeds haal ik veel plezier uit het judo, het is een leuk spel "de ander voor zijn, slimmer zijn en goed aanvoelen wat je moet doen en op welke manier". Binnen judo zijn veel technieken die gebruikt kunnen worden om de ander onder controle te krijgen, staand en op de grond. Dus er is en blijft nog altijd veel te leren.


Ook de vertaalslag naar de huidige maatschappij is mooi te maken. Hierin komen natuurlijk veel termen als: omgaan met teleurstellingen, druk, doorzetten, balans houden en goed voor jezelf zorgen terug. Deze zijn mooi te verwerken bij clinics, teambuilding of voor de FUN-factor.

Zie ook CLINICS


Onderstaand zijn enkele hoogtepunten resultaten weergegeven.


    Wedstrijd: 

    Goud      Zilver      Brons  

    (Militaire) wereldkampioenschappen:

       2            0            5

    Worldcups:

       5            4            10

    Continentale kampioenschappen junioren <20  jr.

       1            0            1

    Nationale kampioenschappen junioren:

       4            5            1

    Nationale kampioenschappen senioren:

       2            1            2

    Nationale kampioenschappen aspiranten <17 jr.:

       3            1            0


Voor een lijst met mijn resultaten verwijs ik trots naar de site van Judoinside via deze link.Leef Slim / (Di) eet Slim is de website van Daniëlle Gommers-Vriezema | E-mail: info@dieetslim.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK